Neapolitano, rehabilitacija in trening konj

Trening konj

Ujahovanje

Osredotočamo se na razvoj močnega in zaupanja polnega odnosa med jahačem in konjem. Naša storitev je zasnovana tako, da omogoče individualno prilagajanje treninga glede na sposobnosti in želje konja. Pri tem vedno uporabljamo mehko opremo in nežen pristop.
Postopek ujahovanja

Najprej vedno začnemo z navajanjem konja na opremo ter vodenjem konja. Ta korak je ključen za vzpostavitev temeljnega razumevanja med jahačem in konjem ter za gradnjo zaupanja. Nato začnemo z osnovnimi povelji pod sedlom in nadaljujemo z bolj zahtevnimi elementi.

Aktivno sodelovanje konja in lastnika

Pri nas vedno učimo tako konja kot lastnika. Lastnik aktivno sodeluje pri treningu, saj je to ključno za uspešno ujahovanje in sodelovanje s konjem.

V času treningov imajo tako konji kot lastniki možnost nastanitve. S tem vam omogočimo, da se lahko popolnoma posvetite razvoju vašega konja.

Odkrivanje talentov vašega konja

Pri našem delu poudarjamo prilagoditev treninga sposobnostim in željam konja. Prva faza vključuje postavitev osnov, nato pa skupaj odkrivamo konjeve talente. Vsak konj je lahko nadarjen za drugo stvar. Nekateri so dobri v dresuri, drugi v skakanju, spet tretji so izvrstni v terenskem jahanju. Skupaj vam pomagamo, da razvijemo konjev potencial.

Učenje vprege

Učenje vprege je ponavadi to, da se konja vpreže in od njega pričakuje, da začne takoj vleči kočijo. To je napačen pristop, ki konjem lahko povzroči stres in težave. Pri nas se osredotočamo na temeljito in nežno pripravo konjev na vleko vprege. Zagovarjamo in uporabljamo nežno opremo, brez brzd, vzvodov ali vozlov. Naš cilj je razbiti stereotipe in ponuditi celovito učenje vprege tako, da bodo konji v delu uživali.
Postopek učenja vprege

Najprej vedno začnemo z navajanjem konja na opremo, pri čemer uporabljamo mehko opremo. Ko se je navadi in mu je udobna, začnemo najprej delati na tleh. To pomeni, da najprej konju naložimo lažje uteži, ki jih vleče, da se nauči giba. Postopoma nato napredujemo do prave kočije. Če je oprema in kočija konju predstavljena na pravilen način, ga lahko zelo hitro vprežemo in bo brez težav začel voziti.

Navajanje na okolico in promet

V sklopu učenja vprege pomembno vlogo namenjamo tudi navajanju konjev na okolico in promet. Ta korak je ključen za zagotavljanje varnosti in zaupanja konja.

Poudarek na mirnih konjih in dobrem počutju

Pri nas delamo izključno z mirnimi konji in postopoma razvijamo njihovo zaupanje v vprego. Predhodna kondicijska priprava je pomembna, saj se izogibamo težavam v prihodnosti. Konji pri nas vedno delajo s pozitivno naravnanostjo in poudarkom na prijetnem delu, ne pa pod prisilo.

Aktivno Sodelovanje Konja in Lastnika:

V našem učenju vprege vedno vključimo tudi lastnika, saj je pomembno, da zna tudi lastnik ravnati pravilno. Ker se aktivno vključijo v trening, s tem gradijo odnos in zaupanje s konjem, kar je osnova za nadaljnje delo.

Delo na tleh

Delo na tleh je izjemno pomembno, saj se z le tem konj nauči osnov. Izvajamo lonžiranje, delo na dolgih vajetih, liberty in sprehode.

Sprehodi so stvar, ki jo najbolj zagovarjamo. Marsikomu se zdi neumno konje sprehajati, vendar s tem gradimo na zaupanju. Pri tem se navaja na okolico in na lastnika.

Prevzgoja

Ukvarjamo se s socializacijo prevzgojo problematičnih konj, odpravljanjem neželenih in stereotipnih vedenj in drugimi problematikami.

Vedno najprej začnemo z učenjem primeža. Naš prvotni cilj je, da se konja lahko prime in pelje na sprehod. S tem odpravljamo slabe izkušnje in gradimo zaupanje. Nekaj tako preprostega kot je sprehod lahko koristi pri popravljanju vedenjskih motenj, agresije in plašnosti.

Šolanje konj na višje nivoje

Poleg vseh osnov se ukvarjamo tudi s šolanjem konj na višje nivoje. Učimo klasično dresuro, preskakovanje ovir in še več. Kljub temu, da gre za šolanje na višjih nivojih, je vedno poudarek na tem, da je konju delo prijetno. Delo prilagodimo njegovim sposobnostim.

Vsa šolanja temeljijo na principu klasične dresure. Uporabljamo mehko opremo, brez ostrog in dvojnih brzd.

Naš cilj je, da razvijemo potencial posameznega jahača in konja, zato lastniki aktivno sodelujejo pri treningu konj. Tako kot pri drugih šolanjih tudi pri tem ponujamo možnost nastanitve tako konja kot jahača.

 

Scroll to Top