Neapolitano, rehabilitacija in trening konj

Dejavnosti

Poleg spodaj naštetih dejavnosti tudi aktivno sodelujemo z društvom za pomoč konjem in ljudem Prijatelji konj, skozi rehabilitacijo in trening konj ter delom z ljudmi.

ujahovanje, korekcija in trening konj

Pripravljamo vse od osnovnih stopenj do višjih nivojev. Učenje zajema delo na tleh, privajanje na okolje, opremo, delo v sedlu in vpregi. Konje učimo po principih klasične dresure, tako za višje nivoje dresure kot za skakanje in terene. Delo je vedno prilagojeno konju in njegovemu vodniku. Ujahovanje/korekcija poteka tako pri nas kot na domu. Preden konj pride k nam, se z njim vedno spoznamo na domu. Med treningom konja mora biti lastnik prisoten in aktiven.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

priprava jahačev - jahalna šola

Priprava jahačev poteka celostno. Vsi se najprej naučijo nekaj teorije o konjih in opremi. Naučijo se vodenja, nege, dela na tleh in v sedlu. Ko končajo z osnovami, sledi spoznavanje in učenje višjih nivojev klasične dresure, primernih za izkušenejše jahače. Na voljo imamo konjeniška izobraževanja, pri nas pa se lahko opravi tudi jahalne izpite. Poleg jahanja, izvajamo tudi vadbo, specifično za jahače, prilagojeno vsakemu posamezniku.

oskrba in nega konj

Nudimo stalno nastanitev vašega konja v kombinaciji s treningi tako za konja kot za vas. Konji živijo v čredi na pašnikih, hodijo na sprehode in so v treningu prilagojenemu vsakemu posamezniku. V oskrbo je všteta tudi skrb za kopita.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

psihofizična rehabilitacija, celostno delo

Ne ukvarjamo se zgolj z rehabilitacijo skozi oskrbo ampak se vedno posvetimo vsem aspektom, tako fizičnim kot psihičnim. Ukvarjamo se s prevzgojo problematičnih konj, ki so agresivni, prestrašeni, z vedenjskimi motnjami, stereotipnimi vedenji. Posvetimo se tudi tistim, ki okrevajo po poškodbah, imajo težave zaradi treninga ali pa jih enostavno muči starost.
Združujemo manualne terapije, delo na tleh in primerno oskrbo za res optimalne rezultate. Skozi rehabilitacijo sodelujemo z veterinarji in strokovnjaki s področja etologije in psihologije konj.

delo na domu

Na voljo smo vam tudi za delo na domu, tako treningi kot manualne terapije in oskrba kopit. Zaradi številnih strank na različnih koncih Slovenije skušamo termine dela združiti. Tako je delo bolj tekoče, stroški vožnje pa se razdelijo med stranke.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

delo v vpregi

Učenje konjev za delo v vpregi in izvajanje tečajev za bodoče kočijaže. Izobraževanja potekajo v sodelovanju s podjetjem Hera, oskrba živali, Bojan Kreft s.p.

turistični program

Naš turistični program sestavlja vse od predstav in odprtih treningov do ogleda črede in oddiha v našem prelepem apartmaju s pogledom na pašnik, vse v družbi izjemnih lipicancev.

Previous slide
Next slide
Scroll to Top