Neapolitano, rehabilitacija in trening konj

Konji v treningu

Faith

Faith je bila odpeljana iz kar slabih razmer. Njen lastnik je zbolel in ni bil več zmožen skrbeti zanjo. Najprej je bila kar nevarna, saj je brcala in grizla. Sedaj pa je odlična terenska kobila in z lastnico Julijo že samostojno galopirata okoli. Je delovoljna, ubogljiva, srčna in crkljiva kobila, ne mara pa gneče. Kljub temu ji gre vedno bolje.

Stella

Stella je k nam prišla še zelo mlada. Definitivno ni spadala med najbolj enostavne konje. Od kobile, ki je grizla in brcala in težila ob vsaki priložnosti, je sedaj kobila, ki bi bila ves čas v naročju, čeprav bi vseeno kdaj koga malo prežvečila. Ima izreden potencial za skakanje. Je mirna tudi pri delu na terenu. Najbolj ji ležita nalaganje in vožnja. Je polna energije, ni pa živčna.

Mars

Mars je Janjin konjiček. Je precej enostaven in crkljiv konj. Je odličen terenski konj, super pa se obnese tudi kot šolski konj.
V čredi ni problematičen, pri delu pa je dovolj zanesljiv. Ne sekira se prav dosti, vse da v gobec in vsaka stvar je zanj primerna igrača. Obožuje pozornost in crkljanje.

Šana

Šana je tak unikaten primer konja. Večino svojega življenja je preživela kot divji konj z nič ali z le minimalnim kontaktom z ljudmi. Je vedno bolj odprta in socialna. Ljudje se ji sedaj zdej nekaj kar pozitivnega, bila je tudi že zajahana in dela na lonži. Kljub temu pa v njej ostaja nekaj tistega "divjega" duha, kar se pozna na njenem spremenljivem vedenju.
Skozi čas gradimo na zaupanju in sodelovanju. Trenutno res odlično napreduje-

Šelu

Šelu je Tadejev konj, ki se zelo dobro razume s Šano.

Scroll to Top