Neapolitano, rehabilitacija in trening konj

Dobrodelnost

Neapolitano in Prijatelji konj – stičišče, kjer konji in ljudje ustvarjajo srečne spomine

Naša želja, da pomagamo, nas je že skozi leta dela v podjetju Hera, nato v Neapolitano, vodila do tega, da smo rešili že precej konj in pomagali veliko ljudem. Naša matična čreda je v večini sestavljenih iz tistih “odpisanih”, “norih”, ki so sedaj odlični konji. Srečni konji in ljudje so že od nekdaj naše vodilo.

Iz želje, da bi še naprej in še več pomagali, so se porodile ideje in izvedbe štirih dobrodelnih programov:

Programi so res raznoliki in ponujajo ogromno opcij za vse ljubitelje konj. Skozi društvo pa nam lahko pomagate ustvariti še več lepih in srečnih zgodb, tako za konje kot za ljudi.

Vabljeni, da se nam pridružite, gotovo se najde tudi kaj za vas.

Kaj se lahko od konj naučimo?

Mladostniki se ob konjih ne učijo le jahanja, učijo se vztrajnosti, zaupanja, prijateljstva, delavnosti, natančnosti, spoštovanja in discipline.
Odrasli se ob konjih spomnijo, da je treba občasno malo zadihati, se ustaviti. Da nikoli ni prepozno in, da lahko vsak dan živimo tako, kot da je zadnji, a se ob enem veselimo prihodnosti, kot da bomo živeli večno.

Kako nam lahko konji pomagajo?

avtizem, motnje pozornosti, hiperaktivnost
Avtizem in druge motnje razvoja prinašajo določene izzive, obenem pa tudi svoje posebnosti. Nekateri se ob konjih res najdejo in sprostijo. Naš cilj je, da jim to tudi omogočimo.

strah, travme, depresija, težke družinske razmere, socialna stiska
To je samo nekaj stvari, ki lahko povzročajo težave v vsakdanjem življenju. Velikokrat so ravno konji tisti, ki nas spet postavijo na noge, nam dajo zagon, veselje in pogum. So tisti, ki nas disciplinirajo in potolažijo. Možnost sprostitve in učenje ob konjih želimo ponuditi vsem.

ob vsem tem ne pozabimo na konje

Konji niso le sredstvo. Samo miren, zdrav in zadovoljen konj nam lahko ponudi vse in še več. Le tak konj lahko resnično sodeluje z nami, nas pomiri, uči in vodi. Pomagajte nam jim omogočiti oskrbo, treninge in vse, kar si zaslužijo, da so ob nas lahko srečni.

naše poslanstvo so srečni konji in zadovoljne stranke

Z vašimi donacijami nam boste pomagali, da bomo lahko sprejeli nove konje. Tako bodo lahko galopirali čez prostrane pašnike, postali naši prijatelji in mnogim narisali nasmeh na obraz.

Vaše donacije bodo omogočile tudi, da se nam pridružijo tisti, ki si tega drugače ne morejo privoščiti.

Pomagajmo skupaj in rišimo lepšo prihodnost.

Scroll to Top