Neapolitano, rehabilitacija in trening konj

Jahalna šola

Konju prijazna tehnika jahanja

Verjamemo, da je jahanje umetnost, ki zahteva predanost in razumevanje konja. Naša filozofija temelji na konju prijazni tehniki jahanja, kjer se posvečamo tako sebi kot konju, da lahko skupaj dosežemo največ. Jahanje ni le akt sedenja na konju; gre za zapleten skupek znanj.

Poznavanje biomehanike in biološke priprave

Naš pristop k jahanju vključuje temeljito razumevanje biomehanike, obvladovanje svojega telesa in poznavanje konja ter njegovega gibanja.

Razumevanje konja in tehnika jahanja

Poudarjamo, da jahanje ni zgolj kontrola in nadzor nad konjem, temveč razumevanje konja in delo z njim. Naučimo se pravilnega sedišča, tehnike jahanja in kako biti mehak v komunikaciji s konjem.

Poudarek na konju kot živem bitju

Pri nas nikoli ne pozabimo, da je konj živo bitje, ki mu lahko povzročamo boličino. Zato je pomembno, da postanemo jahači, ki so vredni konja. Verjamemo, da mora vsak jahač prvotno delati na sebi, da lahko skupaj s konjem doseže največji potencial.

Treningi za vse

Pripravljamo začetnike, ljubiteljske jahače ter tiste, ki se z jahanjem ukvarjajo že dlje časa. Nudimo treninge tistim, ki že imajo svojega konja in hočejo najboljše zanj, zato so pripravljeni vložiti čas in trud, da se izboljšajo. Učimo nižje nivoje ter tudi višje, za tiste bolj ambiciozne, pri čemer še vedno gledamo na dobrobit konjev.

Priprava na izpite

Omogočamo pripravo in opravljanje izpitov Jahač 1, Jahač 2 ter možnost opravljanja dresurnih in skakalnih licenc v sodelovanju s komisijo.

Vadba za jahače

Jahač mora biti sposoben tako fizično kot psihično, zato velik poudarek dajemo na vadbo. To vključuje tako vadbo na konju (jahačev sed), kot suho vadbo na tleh.

Izvajamo vaje za izboljševanje koordinacije, obvladovanje telesa, dihanja ter za aktivacijo trupa. Prilagojene so vsem stopnjam. Sestavljene so na podlagi poznavanja različnih konjeniških disciplin in drugih športov.

Sodelujemo z različnimi strokovnjaki, kot sta fitnes trener in joga inštruktorica za čim boljšo celostno obravnavo.

Vadba pozitivno vpliva tudi na vsakdanje življenje, zato ni namenjena samo jahačem, ampak se je lahko udeleži kdorkoli.

 

Scroll to Top